35,9976$% 0.22
37,2320€% -0.56
44,6905£% -0.07
3.307,64%0,36
5.433,00%0,24
3443588฿%-2.62101
Letoon Antik Kenti, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan, Likya Birliği’nin dini merkezi olan bir antik kenttir. Fethiye-Kaş karayolunun 65. kilometresinde Kumluova Köyü yakınında bulunmaktadır.
Letoon, MÖ 7. yüzyılda kurulmuş ve MS 7. yüzyıla kadar kullanılmıştır. Kentte en önemli kalıntılar, Leto, Apollon ve Artemis tapınaklarıdır. Bu tapınaklar, Antik Yunan mimarisinin en güzel örneklerindendir.
Leto Tapınağı, MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Tapınak, Dor düzenindedir ve kare planlıdır. Tapınağın cellasında, Leto’nun bir heykeli bulunduğu düşünülmektedir.
Apollon Tapınağı, MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Tapınak, Dor düzenindedir ve peripteral planlıdır. Tapınağın cellasında, Apollon’un bir heykeli bulunduğu düşünülmektedir.
Artemis Tapınağı, MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Tapınak, Dor düzenindedir ve peripteral planlıdır. Tapınağın cellasında, Artemis’in bir heykeli bulunduğu düşünülmektedir.
Letoon Antik Kenti’nde ayrıca, bir tiyatro, bir çeşme, bir manastır ve bir kilise kalıntıları da bulunmaktadır.
Letoon Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Kent, Likya Uygarlığı’nın önemli bir merkezi olarak tarihe geçmiştir.
Muğla Sedir Adası: Kleopatra’nın İncileri
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.